Orthotics (4)-Pono o ka orthoses i ka hoʻoponopono waho o nā haʻihaʻi

Nā pōmaikaʻi o nā orthoses i ka hoʻoponopono ʻana i waho o nā haki

I ka lāʻau lapaʻau, hoʻohana ʻia ka hoʻoponopono o waho ma ke ʻano he ala no ka mālama ʻana i nā haki, a loaʻa iā ia ka hopena maikaʻi loa a me nā hōʻailona kūpono.I mea e hoʻohana pono ai i nā hōʻailona o nā orthoses i nā noi fracture, pono e hoʻomaopopo pono i nā pono a me nā hemahema o ka hoʻohana ʻana i nā orthoses like ʻole i ka mālama ʻana i nā haki.

1. Hiki iā ia ke hāʻawi koke i ka hoʻoponopono ʻana i waho, adjuvant therapy a me ka hoʻoponopono ʻana i waho no nā haʻihaʻi.Hiki i ka hoʻoponopono waho ke hoʻoponopono koke i ka haʻihaʻi, he mea pono e hoʻemi i ka ʻeha, hoʻemi i ke kahe o ke koko, a hoʻomaʻamaʻa i ka neʻe ʻana o ka mea maʻi no ka hoʻokolokolo pono a i ʻole ka ʻoki koke ʻana, i mea e hoʻomalu ai i ka ʻeha pili e hoʻoweliweli i ke ola o ka mea maʻi.

2. He mea maʻalahi ke nānā a mālama i nā ʻeha me ka ʻole o ka hoʻohaʻahaʻa ʻana a me ka hoʻoponopono ʻana.No nā poʻe maʻi me nā haʻihaʻi a me nā kīnā, hiki ke hana ʻia ka wehe ʻana o ka autologous cancellous transplant ma hope o ka mālama ʻana i ka maʻi ʻeha.

3. ʻO ka rigidity o ka orthosis i ka hoʻoponopono waho o ka haʻihaʻi hiki ke hoʻololi a hiki ke hoʻololiʻia me ka ho'ōlaʻana i ka haʻihaʻi.

4. Hiki ke ma'alahi ka ho'opa'a 'ana o waho i ka ho'ololi iwi.E like me ke ʻano o ka haʻihaʻi, hiki ke hoʻopaʻa ʻia a hoʻopaʻa ʻia paha ke axis ma waena o nā ʻaoʻao i hoʻopaʻa ʻia me ka ikaika lateral, a hiki ke mālama ʻia ka lōʻihi o ka lālā ʻeha e ka traction.

5. Hiki ke hoʻoneʻe mua ʻia nā hui o luna a me lalo o nā haʻihaʻi, me ka pale ʻana i ke koʻikoʻi liʻiliʻi, ʻo ia ka mea e hoʻōla ai i ka haʻihaʻi.

6. Hoʻohana ʻia ka orthosis no ka hoʻopaʻa ʻana i waho o ka iwi, ʻoi aku ka nui no ka mālama ʻana i nā haʻihaʻi infectious a me nā nonunion infectious.

7. Hoʻohana ʻia ka orthosis no ka hoʻoponopono ʻana i waho e hoʻomaʻamaʻa i ka hoʻokiʻekiʻe ʻana i ka lālā ʻeha, hoʻomaikaʻi i ke kahe ʻana o ke koko, a pale aku i ka hoʻopaʻa ʻana i ka ʻiʻo hope o ka lālā, ʻo ia ka mea nui i ka wā e hui pū ʻia ai ka haʻihaʻi me ke ahi a i ʻole ka ʻili ʻili nui o ka ʻili.

8. Maʻalahi eʻaʻahu a wehe.


Ka manawa hoʻouna: ʻAukake-19-2022