KAFO Knee Ankle Foot Orthotics – Nā Hana Kumu

KAFO Knee Ankle Foot Orthotics – Nā Hana Kumu

KAFO
E pili ana i ka hua'ōlelo maʻamau no nā ʻaoʻao o waho i ʻākoakoa ʻia ma nā lālā, kumu a me nā ʻāpana ʻē aʻe o ke kino o ke kanaka, a ʻo kāna kumu e pale a hoʻoponopono i ka deformity o nā lālā a me ke kumu, a i ʻole e mālama i nā iwi, nā hui a me nā maʻi neuromuscular a me ka uku. no ka lakou mau hana.
nā mākau kumu
Loaʻa ka nui o nā ʻano penei:

(1) Paʻa a me ke kākoʻo: No ka mālama ʻana i ke kūpaʻa a me ka hoʻihoʻi ʻana i ke kaumaha a i ʻole ka hoʻoikaika kino ʻana ma o ka hoʻopaʻa ʻana i ka neʻe ʻana o ka lālā a i ʻole ke kumu.

(2) Hoʻopaʻa a hoʻoponopono: No nā lālā deformed a i ʻole nā ​​kumu, ua hoʻoponopono ʻia ka deformity a i ʻole e pale ʻia ka hōʻeha o ka deformity ma ka hoʻoponopono ʻana i ka ʻāpana maʻi.

(3) Palekana a me ka ukana ʻole: Ma ka hoʻoponopono ʻana i nā lālā maʻi a i ʻole nā ​​hono, kaohi ʻana i kā lākou mau hana maʻamau, mālama i ka alignment maʻamau o nā lālā a me nā hono, a me ka hōʻemi ʻana a i ʻole ka hoʻopau ʻana i nā hui lōʻihi no nā hui haʻahaʻa haʻahaʻa.

(4) Ka uku a me ke kōkua: hāʻawi i ka mana a i ʻole ka mālama ʻana i ka ikehu ma o kekahi mau mea e like me nā kaula hao, nā punawai, a me nā mea ʻē aʻe, e uku ai i ka hana o ka ʻiʻo i nalowale, a i ʻole e hāʻawi i kekahi kōkua i nā ʻiʻo nāwaliwali e kōkua i nā hana lālā a i ʻole Movement of the lālā lolo.

Orthotics (2)—Ka hoʻokaʻawale ʻana
Wahi a ka pūnaewele hoʻokomo, ua māhele ʻia i ʻekolu mau ʻāpana: orthosis o luna, orthosis lalo a me spinal orthosis.

ʻO ka inoa ʻo Orthotics ma ka ʻōlelo Kina a me ka ʻōlelo Pelekania

orthosis lālā luna

ʻO ka lima lima kuʻekuʻe poʻohiwi (SEWHO)

ʻO ka lima lima kuʻekuʻe lima (EWHO)

ʻO ka lima lima lima (WHO)

Hoʻoholo lima lima (HO)

nā orthoses o lalo

Knee Ankle Foot Orthosis (HKAFO)

Knee Orthosis Knee Orthosis (KO)

Knee Ankle Foot Orthosis (KAFO)

ʻO ka wāwae wāwae wāwae (AFO)

ʻO ka wāwae wāwae (FO)

ʻO ka iwi kuamoʻo

ʻO ka maʻi maʻi maʻi maʻi maʻi.

Thoracolumbosacral orthosis Thorax Lumbus Sacrum Orthosis (TLSO)

Lumbus Sacrum Orthosis (LSO)

1. Hoʻokaʻawale ʻia nā orthoses o luna i ʻelua mau ʻāpana: paʻa (static) a me ka hana (movable) e like me kā lākou hana.ʻAʻohe mea hoʻoneʻe mua a hoʻohana ʻia no ka hoʻoponopono, kākoʻo, a me ka braking.He mau locomotion ka mea hope e hiki ai i ka neʻe ʻana o ke kino a i ʻole ka hoʻomalu a kōkua i ka neʻe ʻana o ke kino.

Hiki ke hoʻokaʻawale ʻia nā orthoses o luna i ʻelua mau ʻāpana, ʻo ia hoʻi nā orthoses paʻa (static) a me nā orthoses hana (active).ʻAʻohe ʻāpana o nā orthoses i hoʻopaʻa ʻia, a hoʻohana nui ʻia no ka hoʻoponopono ʻana i nā lālā a me nā kūlana hana, hoʻopaʻa i nā hana ʻino, pili i ka mumū o nā ʻāʻī o luna a me nā puʻu tendon, a hoʻoikaika i ka ho'ōla ʻana.ʻO ka hiʻohiʻona o nā orthoses hana e ʻae i kahi pae o ka neʻe ʻana o nā lālā, a i ʻole e hoʻokō i nā kumu therapeutic ma o ka neʻe ʻana o ka brace.I kekahi manawa, hiki i ka orthosis kiʻekiʻe ke loaʻa nā kuleana paʻa a me nā hana.


Ka manawa hoʻouna: Iulai-30-2022