Hana i ka yoga me ka wāwae prosthetic: mālama i ka manaʻo olakino a me ke kino.

Ma ke ʻano he amputee, hiki iā ʻoe ke ola i kahi ola hauʻoli, hoʻomaikaʻi, a piha i ke kumu.Akā ma ke ʻano he poʻe loea prosthetic lōʻihi, ʻike mākou ʻaʻole e maʻalahi mau.A i kekahi manawa e paʻakikī.Paʻakikī loa.Akā, inā loaʻa iā ʻoe kahi manaʻo hiki ke hana, ʻike mākou e kahaha ʻoe i ka lōʻihi o kāu e kiʻi ai a me kāu mea e hiki ai ke hana.

ʻO kahi mea hiki ke kōkua iā ʻoe e mālama i ka noʻonoʻo olakino a me ke kino ʻo ka yoga.ʻAe, ʻoiai me kahi prosthetic hiki iā ʻoe ke hana yoga.ʻOiaʻiʻo, paipai mākou.

yoga2-pāhālike

He hana ho'ōla kahiko ka yoga

ʻO ka yoga kahi ala ikaika e hoʻolōʻihi a hoʻoikaika i ke kino, akā ʻoi aku ka maikaʻi, e pili ana i ka hoʻomaha a me ka hoʻomaha ʻana i ka noʻonoʻo, hoʻonui i ka ikehu a hoʻokiʻekiʻe i ka ʻuhane.Ua hoʻomaka kēia ʻōnaehana o ke olakino holoʻokoʻa a me ka ulu ʻuhane i ʻelima mau makahiki i hala aku nei ma India.

ʻO ka manaʻoʻiʻo ʻo nā maʻi kino, e like me ka wāwae āu e nalo nei, loaʻa pū kekahi mau manaʻo a me ka ʻuhane.

Hoʻohana ka poʻe e hoʻomaʻamaʻa i ka yoga i ka posture, nā hana hanu, a me ka noʻonoʻo ʻana - hana pū ia mau mea a pau e kaulike a hoʻohui i ka noʻonoʻo, ke kino, a me ka ʻuhane.ʻO ka yoga ke ʻano o ka hui ʻana ma hope o nā mea a pau.

Nui nā ʻano yoga.ʻO ka mea maʻamau ma ke Komohana ʻo Hatha yoga, kahi e aʻo ai iā ʻoe pehea e hoʻomaha ai a hoʻokuʻu i ka haʻalulu, a me pehea e hoʻoikaika ai i nā ʻiʻo nāwaliwali a hoʻopaʻa i nā mea paʻa.

yoga-square

Pono ka yoga no ka poʻe me nā wāwae prosthetic

ʻOiai ʻokoʻa nā mea āpau a ʻokoʻa nā pōmaikaʻi o kēlā me kēia kanaka, eia kekahi mau ala e maikaʻi ai ka yoga iā ʻoe.Hoʻokumu ʻia kēia ma ka ʻike o nā amputees ʻē aʻe i koho i ka yoga ma ke ʻano he hana mau.

Hiki i ka yoga ke kōkua iā ʻoe e hōʻemi i ke kaumaha a hoʻoponopono i ka ʻeha.Ke lawe ʻoe i nā papa yoga, e aʻo ʻia ʻoe i nā ʻano hana hanu like ʻole.ʻO kēia mau ala kikoʻī o ka hanu hiki ke lilo i mau mea hana maikaʻi loa e hoʻohana ai i ka wā e ʻeha ai ʻoe.Hiki iā lākou ke kōkua iā ʻoe e hoʻomaha a hoʻoponopono i ka ʻeha ma ke ʻano olakino.

E ʻike nui ana paha ʻoe i nā ʻāpana o kou kino a ʻoi aku ka ʻike iā ʻoe iho ma ke ʻano holoʻokoʻa - ʻoiai ʻaʻole kou wāwae.He pilikia paha ka ʻeha hope iā ʻoe, a hiki i ka yoga ke hōʻoluʻolu i kēia ʻano ʻeha.

Hiki i ka yoga ke kōkua i ka hoʻomaikaʻi ʻana i kou ikaika a me ka maʻalahi.Hōʻike nā haʻawina e hiki ke kōkua i ka yoga e hoʻoikaika i nā ʻiʻo a hoʻonui i ka loli.

Hiki i ka yoga ke kōkua i ka mālama pono ʻana i kou mau ami.Ma ka hoʻoikaika mau ʻana, hiki iā ʻoe ke kōkua i ka pale ʻana i ka pōʻino hou aʻe a mālama i kou olakino.

Hiki i ka yoga ke kōkua i ka hoʻonui ʻana i kou kino.I kekahi manawa makemake ka poʻe me ka prosthetics i kekahi wāwae ma mua o kekahi.ʻO ka hana ʻana pēlā e hoʻolei aku i ka hoʻolikelike ʻana o kou kino.Hiki paha iā ʻoe ke lohi me ka ʻike ʻole, akā hiki i ka yoga ke hāʻawi iā ʻoe i ka ʻike hou aʻe a kōkua iā ʻoe e hōʻoluʻolu i kou kino.

Hiki i ka yoga ke kōkua iā ʻoe e mālama i kahi manaʻo maikaʻi.Ma ke ʻano he amputee, hiki ke maʻalahi ke hāʻule i loko o ka pahele "ʻilihune me".E kōkua ʻo Yoga iā ʻoe e hoʻomaha a noho maluhia me ʻoe iho a me kou kūlana.

Hoʻoikaika nā poses like ʻole i ka ʻike i nā manaʻo maikaʻi i ke kino a e ʻae iā ʻoe e nānā i kou ʻeha me ka noʻonoʻo kū ʻole.Ma kēia ʻano, hiki ke hoʻemi ʻia nā ʻeha e paʻa ana i ke kino.

E ho'āʻo e hana, e loaʻa iā ʻoe ka nui.


Ka manawa hoʻouna: ʻOkakopa-31-2021