Lā Arbor Pākē!

Lā Arbor!

ʻO Arbor Day kahi ʻahaʻaina e hoʻolaha a mālama i nā kumulāʻau e like me ke kānāwai, a hoʻonohonoho a hoʻouluulu i ka lehulehu e komo ikaika i nā hana o ke kanu lāʻau.Wahi a ka lōʻihi o ka manawa, hiki ke māhele ʻia i ka lā kanu lāʻau, pule kanu lāʻau a me ka mahina kanu lāʻau, i kapa ʻia ʻo International Arbor Day.Manaʻo ʻia ma o kēia ʻano hana, e hoʻoulu ʻia ka hoihoi o ka poʻe i ka hoʻoulu ʻana i ka ulu lāʻau a ʻike lākou i ke koʻikoʻi o ka mālama ʻana i ke kaiapuni.
Ua hoʻomaka ʻia ka lā Arbor o Kina e Ling Daoyang, Han An, Pei Yili a me nā mea ʻepekema ulu lāʻau ʻē aʻe i ka makahiki 1915, a ua hoʻonohonoho mua ʻia ka manawa ma ka Qingming Festival makahiki.I ka makahiki 1928, ua hoʻololi ke Aupuni Lahui i ka lā Arbor i Malaki 12 no ka hoʻomanaʻo ʻana i ke kolu o ka makahiki o ka make ʻana o Sun Yat-sen.I ka makahiki 1979, ma hope o ka hoʻokumu ʻia ʻana o New China, ma ka manaʻo o Deng Xiaoping, ua hoʻoholo ke ono o ka hālāwai o ke Kōmike Kūʻokoʻa o ka ʻAha Kūkākūkā Lahui ʻelima e koho i ka lā 12 o Malaki i kēlā me kēia makahiki ʻo Arbor Day.
Mai Iulai 1, 2020, e hoʻokō ʻia ka "Kāwai Nahele o ka Lepupalika Kanaka o Kina" i hoʻoponopono hou ʻia, e hoʻomaopopo ana ʻo Malaki 12 ka lā Arbor.

植树节.webp

 

ʻO ka hōʻailona o ka lā Arbor he hōʻailona o ka manaʻo nui.
1. ʻO ke ʻano o ka lāʻau, ʻo ia ka mea e pono ai ka poʻe holoʻokoʻa e kanu i 3 a 5 mau kumulāʻau, a na nā mea a pau e hana i ka ʻōmaʻomaʻo o ka ʻāina makuahine.
2. ʻO ka "China Arbor Day" a me "3.12", e hōʻike ana i ka manaʻo paʻa e hoʻololi i ke ʻano, e pono ai ke kanaka, kanu i nā kumulāʻau i kēlā me kēia makahiki, a hoʻomau.
3. ʻElima lāʻau paha ke ʻano o "ka ululāʻau", e hoʻonui a hoʻopili i ka pōʻai waho, e hōʻike ana i ka ʻōmaʻomaʻo o ka ʻāina makuahine a me ka hoʻokō ʻana i kahi pōʻai maikaʻi o nā kaiaola kūlohelohe me nā ululāʻau ke kino nui.

38dbb6fd5266d0160924446f4260c30735fae6cd9f6a

 

 

 


Ka manawa hoʻouna: Mar-12-2022